baby veilig slapen

Veilig slaaptextiel voor je baby

Veilig slaaptextiel voor je baby

Verwacht je een baby of is je kersverse baby geboren? Alle medewerkers van ABZ willen je hartelijk feliciteren.
Uiteraard wil je je baby met de beste zorgen omringen. Daarbij is het slaaptextiel van essentieel belang. Het is belangrijk dat je baby goed slaapt in een veilige omgeving.

Als kersverse ouder heb je al genoeg kleine zorgen rond je hoofd. Wij helpen je graag door enkele tips te geven voor een veilige en gezonde slaapomgeving van je baby.

De belangrijkste tips rond veilig slapen zijn:

Leg je baby altijd op zijn rugje te slapen

Het grootste deel van de warmteafgifte bij een baby gebeurt via het hoofdje, merendeels via het gezichtje. Vandaar dat buikligging meer warmtestuwing geeft. Warmtestuwing kan een oorzaak zijn van wiegendood.
Twijfel je of je baby het te warm of te koud heeft, dan kan je gemakkelijk zijn temperatuur controleren door aan zijn nekje te voelen.

Vele mensen kiezen voor de Airgosafe topper. Deze topper heeft een erg hoge luchtdoorlaatbaarheid. Indien je baby spontaan op zijn buikje rolt, kan je op deze manier de temperatuur onder controle houden van je baby. En daarenboven geef je op deze manier aan je baby een extra comfortabele laag om op te slapen.

Sommige baby’s hebben kort na de geboorte te kampen met een voorkeurshouding. Daarom hebben ouders nogal de neiging om hun baby op de buik te leggen om afplatting van het hoofdje tegen te gaan. Dit kan, maar enkel overdag en onder toezicht. Of je kan ook beroep doen op een Multicare matras met LPHV-schuim. Dit schuim past zich aan aan de vormen van het lichaam waardoor afplatting van het hoofdje voor een groot stuk verholpen kan worden.

Zorg ervoor dat het hoofdje vrij blijft

Knuffelbeertjes en doudou’s, ze zijn zo schattig en lief, maar leg ze liever niet te dicht bij je baby. Je baby is nog niet zo mobiel als een ouder kindje. Knuffels kunnen de ademhaling belemmeren of ervoor zorgen dat je baby het te warm krijgt.

Om te voorkomen dat je kind onder de dekens terechtkomt, is het belangrijk dat je het bedje kort en strak opmaakt. Dat wil zeggen dat de voeten van je baby vrij dicht bij het voeteneinde van het bedje komen, en je de dekens laat reiken tot de schouders.

Ook ben je in het begin beter voorzichtig met bedomranders, kussens en dekbedden. Uiteraard kan je deze zonder zorgen gebruiken eens je baby al wat ouder en mobieler is.

Wees altijd waakzaam!

Al geef je je baby de veiligst mogelijke slaapomgeving, ga toch regelmatig eens kijken of alles in orde is. De eerste 6 maanden is het dan ook beter om je baby niet in een aparte ruimte te laten slapen.
Wij zorgen voor veilig slaaptextiel, jij voor je baby.

Vergeet vooral niet te genieten van je baby. Wat is er leuker dan een uitgeslapen baby uit zijn veilig bedje halen.