Tencel

Tencel is een bijzonder natuurlijk product met een klimatiserende werking, afkomstig van de eucalyptusboom. De stof neemt 30% meer vocht op dan katoen, verspreidt dit snel over haar vezels zodat het kan verdampen en de matras snel droogt. Door de eucalyptus is het textiel van nature antibacterieel en schimmelwerend. De vezelstructuur is uiterst zacht en irritatievrij voor de gevoelige huid. Tencel betekent een ware revolutie in de wereld van matrastijken. Tencel is de eerste recycleerbare vezel die alle voordelen biedt van een chemische vezel qua sterkte. In droge toestand is Tencel 30 % sterker dan katoen. Nat behoudt Tencel maar liefst 85% van zijn sterkte. De textuur van de garens geeft een edele look aan de matras. Verder is Tencel garen heel hygiënisch: er kan zich moeilijk vuil in nestelen.

FSC Label

Voor Tencel wordt het hout gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. De bast wordt verwijderd, en dan worden de kale stammen in hele kleine stukjes gehakt, ongeveer ter grootte van een postzegel. Daarna wordt het hout gedroogd en er wordt een blad van gemaakt. Deze pulp-rollen worden dan weer in stukjes gebroken.

Tencel is zo milieuvriendelijk dat het het Europese Ecolabel heeft gekregen!

Al die snippers komen dan in een grote bak terecht samen met een stof die er voor zorgt dat de snippers oplossen en een vloeistof vormen. Die vloeistof wordt vervolgens door een ‘spinneret’ (spinmachine, dat is een soort douchekop) geperst, waardoor lange draden ontstaan.

EBAE_award

Een echt duurzame vezel

Het goede duurzame nieuws van Tencel is dat in het proces water en oplosmiddelen worden hergebruikt (tot wel 99,6%). Het komt dus niet in de natuur terecht. En het afvalwater dat wel vrijkomt, is onschadelijk. Bovendien wordt het eucalyptus hout gewonnen uit een verantwoord beheerd bos, met officieel FSC keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De Tencel vezel is biologisch afbreekbaar en levert daarmee een actieve bijdrage aan de bescherming van ons milieu.

Tencel productieproces

Beestenboel & Airgosafe

Door de hoge kwaliteit van de Tencel Stof, hebben we bij ABZ bewust gekozen om deze stof te gebruiken bij de Beestenboel Matrassen maar ook de Airgosafe Combi Matras. De unieke verwerking van deze vezel maakt dat we onze matrassen naar een hoger niveau in kwaliteit en afwerking kunnen tillen.

De Tencel Stof zorgt voor een bijzonder hoog comfort, een zachte aanraking maar ook voor een goede ventilatie en warmte- / vocht regulatie.

 

Ontdek hier de volledige Beestenboel Collectie met Tencel stof en de Airgosafe Comfort Set!

Décrouvrez le bestiaire d'abz