Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

Veilig slaaptextiel voor je baby

Als mama of papa in spé heb je al genoeg kleine zorgen rond je hoofd. Wij helpen je graag door kort enkele tips te geven voor een veilige en gezonde slaapomgeving van je baby.

De belangrijkste tips rond veilig slapen zijn:

Leg je baby altijd op zijn rugje te slapen

Ook al is buikligging een natuurlijke slaaphouding van je baby, leg je kleine oogappel altijd op zijn rugje te slapen. Buikligging kan een oorzaak zijn van warmtestuwing en de ademhaling kan ook belemmerd worden als je baby zijn hoofdje nog niet zelf kan draaien. Het grootste deel van de warmteafgifte bij een baby gebeurt via het hoofdje, merendeels via het gezichtje. Vandaar ook dat het gezichtje altijd vrij moet blijven.

Hou knuffelbeertjes op afstand in bed

Knuffelbeertjes, ze zijn zo schattig en lief, maar leg ze liever niet te dicht bij je baby’s hoofdje. Je baby is nog niet zo mobiel als een ouder kindje. Knuffels kunnen de ademhaling belemmeren of ervoor zorgen dat je baby het te warm krijgt.

Maak het bedje kort en strak op

Om te voorkomen dat je kind onder de dekens terechtkomt, is het belangrijk dat je het bedje kort en strak opmaakt. Dat wil zeggen dat de voeten van je baby vrij dicht bij het voeteneinde van het bedje komen, en je de dekens laat reiken tot de schouders.

Wees altijd waakzaam!

Al geef je je baby de veiligst mogelijke slaapomgeving, ga toch regelmatig eens kijken of alles in orde is. De eerste 6 maanden is het dan ook beter om je baby niet in een aparte ruimte te laten slapen.

Airgosafe, de veilige matrastopper van ABZ

Vele mensen kiezen voor de Airgosafe matrastopper. Deze topper heeft een erg hoge luchtdoorlaatbaarheid. Indien je baby spontaan op zijn buikje rolt, kan je op deze manier de temperatuur onder controle houden en helpt de topper belemmering van de ademhaling te voorkomen. En daarenboven geef je op deze manier aan je baby een extra comfortabele laag om op te slapen. Onlangs kreeg de Airgosafe topper ook 10 op 10 voor luchtdoorlaatbaarheid van de Consumentenbond.

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info