Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

Zindelijk worden tijdens de nacht

Na de babyfase komt de peuterfase. Daarbij hoort onder andere ook het zindelijk worden. Vanaf de leeftijd van 2 jaar kunnen de meeste kindjes zonder luier. Bij de één gaat het al wat sneller dan de ander. Maar maak je als ouder zeker geen zorgen, elk kind volgt zijn of haar eigen tempo. 

Elk kind moet er fysiek en mentaal klaar voor zijn om de zindelijkheid te ontdekken. Tijdens deze periode van uitzoeken en proberen durft er al wel eens iets fout te gaan. Bedplassen, of net niet op tijd op het potje geraken zijn geen uitzonderingen. In deze zindelijkheidsfase is het volkomen normaal dat dit wel eens voorvalt. 

Tot de leeftijd van 7 jaar is het zelfs niet abnormaal dat bedplassen nog voorkomt. De ouders zijn er niet om het kind te herinneren om naar het toilet te gaan en de vermoeidheid en slaap zorgt ook dat de controle verdwijnt. Een ongelukje is dus snel gebeurd. 

Om deze ongelukjes snel uit te weg te helpen zijn we er bij ABZ in geslaagd om een aantal waterdichte matrasjes in onze collectie te introduceren. De Orka en de Dolfijn bijvoorbeeld hebben een waterdichte buitenlaag. Dankzij deze PU-laag kan er geen urine of vocht de matras binnendringen. De waterdichte matrassen zijn voor de ouders zeer gemakkelijk om te onderhouden, de hoes van de matras is gemakkelijk afwasbaar met de courante reinigingsmiddelen.

Ondanks de waterdichte PU-laag kan de hoes van de matras wel nog steeds voldoende ventileren van binnen naar buiten uit. Deze PU-laag zorgt er trouwens ook voor dat de Orka en Dolfijn zijn geschikt zijn voor kinderen met hevige alleregieën. Net omdat ze ondoordringbaar zijn kunnen we ze ook aanprijzen als anti-allergische matrassen!

 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info