Er was eens...

Heel lang geleden, in het begin van de 20ste eeuw, leefden er in Tilburg (NL) eens een man Aad Brouwers, zijn vrouw en hun geliefde zoon Broer. Broer was de oogappel van het gezin en kreeg een prachtige wieg met een matras gemaakt uit wol en paardenhaar. Hij sliep zo goed dat Aad besloot om zelf matrassen te maken. Dit bleek succesvol en enige tijd later stapte Broer ook in het bedrijf: Aad Brouwers en zoon, ofwel ABZ, was geboren.

Vader en zoon Brouwers maakten voor heel Tilburg en omstreken matrassen voor wiegen en kinderbedden. Wol, paardenhaar en later ook latex en metalen veren werden hiervoor gebruikt. Aad en Broer reisden het land door om hun matrassen te verkopen.

Jaren later kwam Broer, die inmiddels ABZ had overgenomen van zijn vader, Jan Berger tegen op één van zijn reizen doorheen Nederland. Jan Berger had een bedrijf SGA dat al jaren kinderkledij maakte, en had veel interesse in het succesvolle bedrijf van de familie Brouwers. Niet veel later kocht hij ABZ over. De locatie in Nederland bleek te klein waardoor ABZ verhuisde naar het toenmalige Overpelt in België. 

In die tijd werd Airgosafe ontwikkeld. Airgosafe bleek jaren later dé referentie van luchtdoorlaatbare matrastoppers voor baby’s en jonge kinderen.

Na enkele tientallen jaren besloot Jan Berger ABZ over te laten aan matrassenproducent Duvatex uit Vichte. Bernard Duchi en Guido Claerbout van Duvatex, zelf ook helemaal thuis in de matrassenwereld, bouwden ABZ verder uit en aan alle matrassen werd een dierennaam gegeven. De ‘beestenboel’ van ABZ werd geboren. Zo zijn alle beestig goeie matrassen onderdeel van een kwaliteitsvolle collectie, gebaseerd op 100 jaar lange ervaring.

Ondertussen stapten de kinderen van Bernard Duchi in het bedrijf: Hannes en Ine Duchi. Zij zullen het ABZ-verhaal verder schrijven…

Kinderen slapen nog lang en gelukkig … 
op een matras van ABZ.

ABZ maakt deel uit van de Duvatex-group. Duvatex is producent van slaapcomfort voor volwassenen.

Waarvoor ABZ staat

1

Comfort, gezondheid en veiligheid

De drie pijlers comfort, gezondheid en veiligheid staan bij ons centraal. Genoeg en goed slapen is heel belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Met onze producten willen we daarom een meerwaarde bieden aan het slaapcomfort van baby’s, kinderen en tieners.

Veel van onze producten zijn wetenschappelijk getest en onderbouwd met de nodige erkenningen. Voor verschillende matrassen kregen we een ökotex keuring (Centexbel). Ook wordt er uitsluitend gewerkt met grondstoffen die ökotex gekeurd zijn. Door ontwikkeling van onze Airgosafe producten geven we veilig slapen een extra dimensie. Airgosafe voldoet aan het ISO 9237 Certificaat voor luchtdoorlaatbaarheid. Als kers op de taart kregen we voor onze Airgosafe matrastopper van de Nederlands Consumentenbond de hoogste score van 10 op 10.

Innovatie

We streven steeds naar verbetering in performantie bij het inzetten van alle productiefactoren. Dit telkens met duurzaam respect voor mens en omgeving. Elk product van ABZ is uniek in zijn soort. We werken samen met universiteiten in heel Vlaanderen, en bekomen streng gekeurde artikelen. Via innovatie komen we dus tot kwalitatief hoogstaande producten.

2

3

Belgisch

We specialiseren ons al bijna 100 jaar in van baby- en tienerslaapcomfort. De ontwikkeling en productie gebeurt nog altijd in België! Omdat we alles zelf in handen hebben, kunnen wij snel inspelen op de noden en wensen.


Vind een winkel in je buurt

ABZ wordt verdeeld door een 100tal winkels in verschillende landen.
Je kan onze matrassen en accessoires terugvinden in een winkelpunt in je buurt of online.

ABZ vind een dealer