ABZ

ABZ, gestart in 1921 en van origine uit Tilburg (NL), is een matrassenmerk met een heel ruim aanbod voor baby’s en kinderen. In 1990 verhuisde ABZ naar Pelt (België), waar tot op heden de productie en distributie plaatsvindt. Als producent waken we over het gebruik van kindvriendelijke materialen met de nodige keuringen en certificaten.

Een constante innovatie brengt ons tot een ongekende specialisatie in baby- en kindermatrassen. Naast matrassen produceren we accessoires zoals matrastoppers, hoeslakens, dekbedden en kussens. ABZ voorziet ook matrassen in uiteenlopende en bijzondere maten.

ABZ maakt deel uit van de Duvatex-group. Duvatex is producent van slaapcomfort voor volwassenen.

Waarvoor ABZ staat

1

Comfort, gezondheid en veiligheid

De drie pijlers comfort, gezondheid en veiligheid staan bij ons centraal. Genoeg en goed slapen is heel belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Met onze producten willen we daarom een meerwaarde bieden aan het slaapcomfort van baby’s, kinderen en tieners.

Veel van onze producten zijn wetenschappelijk getest en onderbouwd met de nodige erkenningen. Voor verschillende matrassen kregen we een ökotex keuring (Centexbel). Ook wordt er uitsluitend gewerkt met grondstoffen die ökotex gekeurd zijn. Door ontwikkeling van onze Airgosafe producten geven we veilig slapen een extra dimensie. Airgosafe voldoet aan het ISO 9237 Certificaat voor luchtdoorlaatbaarheid. Als kers op de taart kregen we voor onze Airgosafe matrastopper van de Nederlands Consumentenbond de hoogste score van 10 op 10.

Innovatie

We streven steeds naar verbetering in performantie bij het inzetten van alle productiefactoren. Dit telkens met duurzaam respect voor mens en omgeving. Elk product van ABZ is uniek in zijn soort. We werken samen met universiteiten in heel Vlaanderen, en bekomen streng gekeurde artikelen. Via innovatie komen we dus tot kwalitatief hoogstaande producten.

2

3

Belgisch

We specialiseren ons al bijna 100 jaar in van baby- en tienerslaapcomfort. De ontwikkeling en productie gebeurt nog altijd in België! Omdat we alles zelf in handen hebben, kunnen wij snel inspelen op de noden en wensen.


Vind een winkel in je buurt

ABZ wordt verdeeld door een 100tal winkels in verschillende landen.
Je kan onze matrassen en accessoires terugvinden in een winkelpunt in je buurt of online.

ABZ vind een dealer