Ben je benieuwd hoe een babymatras gemaakt wordt?

Neem snel een kijkje in onze Belgische productie in Pelt.

Het verhaal van ABZ startte al meer dan 100 jaar geleden!

In 1921, Nederland

Het verhaal van ABZ startte meer dan 100 jaar geleden Het begon allemaal in het jaar 1921 bij een klein gezinnetje in Tilburg, Nederland. Aad brouwers en zijn vrouw waren in blijde verwachting van hun eerste zoontje. Bij alle voorbereidingen werden kosten noch moeite gespaard om de kleine spruit te verwelkomen. Het pronkstuk van alle babyspullen was het unieke babywiegje met een matrasje gemaakt ui wol en paardenhaar. 

Na de geboorte bleek de baby als een roosje te slapen in zijn wiegje! Dit inspireerde vader Aad om zelf matrassen te maken. De onderneming van Aad Brouwers werd een groot succes en na vele jaren stapte ook zijn zoon mee in het bedrijf. En zo werd Aad Brouwers en zoon, ofwel ABZ, geboren!

Verhuisd naar België

Ondertussen zin we meer dan 100 jaar later en de matrassenfabriek ABZ, die nu verhuisd is naar het Belgische Pelt, is nog altijd een belangrijke speler in de wereld van baby- en kindermatrasjes. 

Doorheen de jaren werden de matrasjes vernoemd naar een diertje. Zo is de beestenboel van ABZ ontstaan. De dolfijn, de panda, de bruine beer, enz… maken allemaal deel uit van de ABZ-familie!

Dankzij de innovatieve ontwikkelingen werd ook de airogsafe technologie toegevoegd aan de ABZ collectie. Met deze airgosafe technologie werd een “ademend” effect gecreëerd bij de matrasjes dankzij een luchtdoorlaatbare kern uit honingraatstructuur. Die specifieke kern zorgt ervoor dat er steeds voldoende lucht kan circuleren, zelfs wanneer een baby zich met het gezichtje naar de matras draait.

Naast de matrassen produceert ABZ ook andere slaapaccessoires zoals hoofdkussens, hoeslakens, matrasbeschermers, enz…

Familiebedrijf

ABZ is trouwens nog steeds een familiebedrijf! Momenteel zijn het broer en zus, Hannes en Ine Duchi die in 2020 ABZ hebben overgenomen van hun vader en zijn zakenpartner.

ABZ maakt deel uit van de Duvatex Group: 

Duvatex in Vichte – België, Dusitex in Sofia – Bulgarije, ABZ in Pelt – België

Guido Claerbout, Ine Duchi, Hannes Duchi en Bernard Duchi

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info