Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

ABZ marthe kiest voor een groenere planeet

Marthe kiest voor een groenere planeet, jij ook?

blank

In deze veranderende wereld groeit het belang van een groenere planeet. Een ongekende collectieve inspanning is nodig om het menselijk gebruik van natuurlijke bronnen binnen houdbare limieten te houden. ABZ probeert hieraan bij te dragen door de ontwikkeling van de Panda matras. Deze baby- en kindermatras bestaat uit een natuurvriendelijke hoes én kern.

Gebruik van bamboe

De Panda matras van ABZ bestaat uit bamboevezels die schimmels en schadelijke bacteriën voorkomen en verdrijven. Daarnaast hebben deze vezels een sterk absorberende gaatjesstructuur, waardoor zweet sneller verdampt. De microscopisch kleine gaatjes hebben een ademend effect. Dit zorgt ervoor dat de matras warmer aanvoelt bij koud weer en frisser bij warm weer.

Bamboe stelt minimale eisen aan de grond, heeft weinig water nodig (regenwater is voldoende) en bij groei ervan zijn insecticiden, pesticiden en kunstmest overbodig. Bamboeviscose is 100% biologisch afbreekbaar. Kiezen voor bamboe betekent dus kiezen voor een beter leefmilieu. Bamboe wordt in een snel tempo het milieuvriendelijkste en meest anti-allergische materiaal van de 21ste eeuw.

De natuurlijke ademende matras

ABZ panda matras - natuurlijke matras

De kern van de Panda matras bestaat uit Naturalis®, een schuim waarbij een deel van het fossiele materiaal vervangen wordt door natuurlijke rinicus olie. Rinicus is volledig biologisch afbreekbaar. Het veerkrachtig koudschuim van 40 kg/m³ zorgt voor een correcte ergonomische ondersteuning.

De hoes uit bamboe textiel die met een speciale 3D techniek gebreid wordt, verfrist uitstekend waardoor de matras goed ademt en ventileert. Deze natuurlijke belevenis wordt maximaal ondersteund door de 3D hoog ventilerende matrasboord. Mede dankzij deze eigenschappen en de antibacteriële werking krijgen vieze geurtjes en schimmelvorming geen kans. De hoes is afneembaar en wasbaar op 60°C.

Alle onderdelen van de Panda matras voldoen aan de ökotex 100 klasse 1 normering: “gecertificeerd vrij van schadelijke stoffen, bestemd voor baby’s en kinderen”.

Ontdek meer over de Panda-matras van ABZ.


blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info