Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

Is je baby een buikslaper?

Ouders worden ten alle tijde geadviseerd om hun baby vanaf de geboorte op de rug te leggen om te slapen. Bij de meeste baby’s lukt dit ook zonder moeite. Maar er zijn er natuurlijk ook die zich comfortabeler voelen als ze op de buik slapen. 

Voor een pasgeboren babytje die zich nog niet zelf kan omdraaien kan dit problemen geven bij de ademhaling. Ook de bloeddruk gaat minder goed reguleren bij buikligging. Daarnaast krijgt een baby die op de buik slaapt minder toevoer van verse lucht, door het opnieuw inademen van de uitgeademende gassen zal er een hoger CO2 gehalte ontstaan in het bloed en een mogelijk zuurstoftekort in de weefsels. 

Zonder twijfel is het bij pasgeboren baby’s het veiligste om ze altijd op hun rugje in het bed te plaatsen. 

Wanneer de baby wat ouder en mobieler wordt, dan gaat men wel aanraden om het kindje af en toe op zijn buikje te leggen als het wakker is. Op die manier kan het zijn nekspieren trainen om zelf het hoofdje op te tillen. 

Wat als je baby vanzelf op de buik rolt om te slapen?

In eerste instantie is het belangrijk om deze gewoonte proberen af te leren en de baby op de rug te leggen.

Om een extra veiligheid te voorzien bieden we de mogelijkheid om te kiezen voor een luchtdoorlaatbare matras of matrastopper.

De ABZ airgosafe matrastopper heeft een maximale luchtdoorlaatbaarheid van 2013 liter/m²/seconde. Daardoor komt hij als beste uit de test met de grootste luchtdoorlaatbaarheid. De matrastopper zorgt ervoor dat wanneer een baby in buikligging toch nog voldoende luchtcirculatie ervaart. 

Conclusie: Blijf steeds waakzaam bij je baby wanneer hij/zij ligt te slapen. Wanneer de baby toch zou durven omrollen dan is het veiliger om voor een airgosafe matrastopper te kiezen. 

Airgosafe collectie

We hebben trouwens al een volledige “ademende” airgosafe collectie. De airgosafe matrastopper combineer je trouwens ook altijd met een airgosafe hoeslaken, om die maximale luchtdoorlaatbaarheid te bereiken. Nieuw in onze Airgo Collectie zijn het airgosafe hoofdkussen en de Airgo Koala. De Airgo Koala is onze nieuwste matras waarbij de airgosafe topper vastgeritst zit aan de matras. Zo ben je zeker dat de topper ook nooit verschuift. De Koala is dus met zekerheid dé veiligste ademende matras, zelfs tijdens de wildste nachten! 

Ontdek nu alle matrasjes uit de ademende Airgosafe Collectie:

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info