Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

In welke houding slaapt jouw kindje?

Schattig, soms grappig en vooral vertederend is het om ze te zien liggen. Baby’s horen voor hun eigen veiligheid op hun rugje te slapen. Als ze vanzelf op hun buikje draaien, is het aanbevolen om ze terug op hun rug te leggen. Maar hoe lang hoor je dat eigenlijk te doen? En is dat altijd nodig?

Baby’s en hun slaaphouding

Vanaf de geboorte bepaal jij als ouder in welke slaaphouding je baby slaapt. Rugligging is de aanbevolen slaaphouding om de eenvoudige reden dat dit de meest veilige slaaphouding is. Al van in het begin je baby in rugligging laten slapen, doet je baby snel wennen aan deze positie. Let er wel op dat je zijn hoofdje afwisselend naar links en naar rechts draait. Dit om afplatting van het hoofdje te vermijden.

Baby’s kunnen na een paar maanden zelf van rug naar buikligging draaien. Indien je baby zich al dan niet per ongeluk gedraaid heeft, leg je je baby beter terug op zijn rugje.

Hoe lang hoor je je baby om te draaien?

Baby’s die al een aantal maanden oud zijn, zullen op een bepaald moment zichzelf proberen te draaien in hun bedje. Zolang je twijfelt of je baby wel voldoende mobiel is, help jij je baby best een handje en leg je hem gewoon terug op zijn rugje. Je hoeft natuurlijk niet de hele nacht wakker te blijven om je baby’s slaaphouding te controleren. Als ze zelf op hun buikje draaien, wil dit meestal ook zeggen dat ze voldoende sterk zijn om zichzelf te helpen als ze met hun gezichtje in de matras terecht komen. Leg je baby wel altijd op zijn rugje als je hem in bedje legt.

Eens je baby vlot kan draaien van rug naar buik en omgekeerd, hoef je je geen zorgen meer te maken. Je kindje mag vanaf dat moment zelf kiezen in welke slaaphouding hij wil slapen. Onder de voorwaarde natuurlijk dat hij nog steeds in een veilig bedje slaapt.

Grappige slaaphoudingen

Veelal zal je kindje dan een volledig andere houding kiezen dan het moment dat je hem of haar in bedje gelegd hebt. Sommige kindjes verkiezen zelfs hun ‘nestje’ te maken in een hoekje van de matras, sommigen liggen dwars, nog andere steken hun beentjes en/of armpjes door de spijlen. Er zijn ook veel kindjes die houden van het geborgen gevoel van op hun buik te liggen met hun beentjes onder zich opgetrokken.

Als ouder is het bovenal genieten van het vertederend gevoel door je oogappel te zien slapen. En vergeet vooral niet het fototoestel boven te halen bij de meest grappige slaaphoudingen. Wij verzamelen maar al te graag de leukste foto’s van je kleine spruit. Aarzel dus niet om ze met ons te delen.

Onbewaakt momentje? Met een Airgosafe topper ligt je baby op de hoogst mogelijke geventileerde laag die er op de markt te vinden is.

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info