Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

Dit is waarom het geen goed idee is een tweedehandsmatras te kopen voor je kind

Ben jij ook babyuitzet aan het verzamelen? En durf je ook wel eens rond te snuisteren op de tweedehandsmarkt? Je goed recht, je kan er heel wat mee uitsparen en mee bijdragen tot een no-waste wereld. Alleen is het bij bepaalde producten om veiligheids –  en/of hygiëneredenen niet aangeraden om die tweedehands aan te schaffen. Een voorbeeld hiervan is de matras.

Een matras is de favoriete verblijfplaats van huisstofmijt, en dat het nu juist de matras is waar een kind minimum 12 uur per dag op doorbrengt…

ABZ, die al bijna 100 jaar slaapcomfort maakt, raadt het ten zeerste af om tweedehandsmatrassen aan te schaffen en vertelt je waarom.

Hygiëne en allergieën

Onze toenemende hygiëne speelt een rol  in de vorming van allergieën: niet te weinig maar teveel hygiëne maakt kinderen gevoeliger voor allergieën. Laat onze kinderen dus maar zoveel mogelijk ravotten, in aanraking komen met dieren, vuil worden… Alleen als ze in hun bedje mogen uitrusten na het vele spelen, is het wel belangrijk om een goede slaaphygiëne te respecteren, vooral bij kinderen die allergiegevoelig zijn. Het is belangrijk dat kinderen zo min mogelijk in contact komen met huisstofmijten.

Wie is meneer Mijt en waarom is die niet geliefd?

Huisstofmijten zijn kleine spinnetjes en zijn door hun piepkleine afmeting nauwelijks zichtbaar met het blote oog. De huisstofmijt voelt zich het meeste thuis op donkere, warme en vochtige plaatsen. Je kan het al raden: een matras, en vooral een slecht onderhouden matras, is dé favoriete verblijfplaats voor meneer Mijt!

Een huisstofmijt kan 3 tot 5 eitjes per dag leggen en het duurt 3 weken om uit te groeien van eitje tot volwassen mijt. Duizenden mijten worden dus in no time honderdduizenden…

Wist je dat een kind die allergisch is, al symptomen van huisstofmijtallergie vertoont vanaf 100 mijten per gram stof, en dat vanaf 500 mijten per gram stof dit aanleiding kan geven tot een acute astma-aanval?

Koop een nieuwe matras voor elk kind

Je merkt het, een tweedehandsmatras is dus echt geen goed idee voor je kind. Een zuigeling die in de eerste maanden bloot gesteld wordt aan teveel huisstofmijten, heeft trouwens meer kans om op latere leeftijd allergieën te ontwikkelen.

En wat als er een broertje of zusje in aankomst is?

Als er al onbeschermde ongelukjes gebeurd zijn op het eerste matrasje, raden wij aan om ook voor het tweede kindje een nieuwe matras aan te kopen.

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info