Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

5 (slaap)tips om de hitte te trotseren met een baby

Wat een hitte! Heeft je baby er ook last van in zijn bedje? Wij liggen momenteel al te woelen en te zweten ’s nachts. Maar als wij het te warm hebben, dan kunnen we zelf actie ondernemen. Een baby daarentegen is volledig overgeleverd aan wat mama en papa doen. Het is dus aan jou om je baby het zo comfortabel te maken en te zorgen dat hij zo min mogelijk zweet. ABZ geeft 5 slaaptips om de hitte te trotseren met een baby in huis.

Wanneer zweet een baby?

Baby’s zweten gemiddeld meer dan volwassenen. Ze kunnen hun temperatuur nog niet zo goed onder controle houden omdat het systeem dat hun lichaamstemperatuur regelt, nog in volle ontwikkeling is. Bovendien is een baby vaker in diepe slaap. Vooral tijdens de diepe slaap kan een baby fel gaan zweten.

Moet je je zorgen maken als je baby zweet?

In de meeste gevallen is het normaal dat je baby zweet. Vooral in deze warme temperaturen. Zweet je baby ook op andere momenten dan in zijn diepe slaap, heeft hij koorts en/of twijfel je over de gezondheid van je kindje, raadpleeg dan best een arts.
Meestal kan je het zweten verhelpen door enkele slaaptips van ABZ toe te passen.

5 slaaptips om de hitte door te komen met een baby

  1. Hou de omgevingstemperatuur onder controle. Het is natuurlijk niet evident om tijdens deze warme dagen de hitte uit de babykamer te houden. Door elke morgen goed te verluchten, kan je wel voor voldoende frisse lucht zorgen.
  2. Zorg voor gepaste kledij: kleed je baby niet te warm. Tijdens deze temperaturen is een rompertje met korte mouwen zeker voldoende.
  3. Hydrateer je baby: zorg ervoor dat je baby genoeg vocht (via melk of water) binnen heeft voor je hem in zijn bedje legt.
  4. Zorg voor gepast slaaptextiel: kies voor een katoenen lakentje of als de temperatuur weer wat gaat zakken, voor een katoenen dekentje. Katoen kan de temperatuur uitstekend reguleren.
  5. Kies voor een Airgosafe matrastoppertje. Met deze topper ligt je baby als het ware op een luchtlaagje waardoor zweten haast onmogelijk is.

Meer over Airgosafe

Ontdek alle baby-slaapcomfort van ABZ

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info