Meer lezen?

Volg ons om op de hoogte te blijven:

Het juiste bedtextiel kiezen voor je baby

Het juiste slaaptextiel kiezen voor je baby

Kies voor een stevige matras

Een pasgeboren baby kan zichzelf nog niet bewegen. Wanneer het kindje op zijn rugje in zijn of haar bedje of wiegje gelegd wordt, is het belangrijk dat het een goede ondersteuning krijgt. Ook voor de veiligheid is het belangrijk dat de matras niet te zacht is. Indien de matras te zacht zou zijn, dan zou het babytje er te diep kunnen in wegzakken, waardoor de ademhaling zou kunnen belemmert worden. Ook de temperatuur zou kunnen hoger oplopen wat gevaarlijk is omdat baby”s een constante temperatuur moeten aanhouden. 

Airgosafe matrastopper

De airgosafe matrastopper biedt een extra beschermlaag dankzij de luchtdoorlaatbaarheid van 2013 liter/m²/seconde. De kern bestaat uit een honingraatstructuur afgewerkt met een 3D-structuur waardoor de topper beschikt over een maximale luchtdoorlaatbaarheid. De luchtcirculatie en de temperatuur blijven op deze manier optimaal. 

De airgosafe matrastopper is trouwens ook waterdicht dankzij een PU-onderlaag. Dit zorgt ervoor dat vocht, speeksel en/of urine nooit de onderliggende matras bereiken. Naar onderhoud is de airgosafe matrastopper ook zeer gebruiksvriendelijk, je kunt deze volledig in zijn geheel in de wasmachine wassen op 60°C.

Bedtextiel

Voor baby’s tot één jaar wordt aangeraden om het bedje minimaal aan te kleden. Dat betekend enkel een matras met hoeslaken en een katoenen dekentje. Dit is voor de veiligheid van de baby. Knuffels, kussens, donsdekens en andere attributen zouden verstikkend kunnen zijn voor pasgeboren baby’s. 

Pasgeboren baby’s hebben wel voldoende met een katoenen dekentje en de aangepast kledij volgens het seizoen. Vaak worden pasgeboren baby’s ook gewoon in een slaapzakje of dekentje ingebakerd om het veilige gevoel van de baarmoeder na te bootsen. 

Voor baby’s met reflux kan het wel handig zijn om het anti-reflux kussen van ABZ in het bedje te leggen.
Dit is een kussentje dat zeer lichtjes hellend is, wat de spijsvertering van de baby ten goede komt. 

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info