Multicare peuter

Reduceer huisstofmijt in de slaapkamer

Reduceer huisstofmijt in de slaapkamer met Multicare White on Top

– De Multicare White On Top matras van ABZ is 100 % allergeendicht.

Behoor jij ook tot die groep allergielijders of heeft iemand in je familie last van allergieën? Elke (toekomstige) ouder hoopt dat zijn kind hiervan gespaard blijft, vooral met de erfelijkheid in gedachten. Allergieën zijn moeilijk te voorkomen, er zijn zoveel factoren die meespelen. Maar eens je kind allergisch is, neem je best de nodige maatregelen, vooral in de slaapkamer.

1 kind op 3 is allergiegevoelig

Steeds meer jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie: momenteel is 1 op 3 kinderen allergiegevoelig en dit neemt gestaag toe. De meest voorkomende allergieën zijn pollenallergie, huisstofmijtallergie en koemelkallergie. Dat laatste is al vroeg merkbaar bij zuigelingen.
Het milieu en de toenemende luchtverontreiniging liggen mee aan de basis van de toename. Ook verwarmde en slecht geventileerde slaapkamers vormen een ideale voedingsbodem voor huisstofmijt. Teveel medicatie bij jonge kinderen vermindert het afweersysteem en zorgt ervoor dat die kinderen meer risico lopen op een allergie. Ook de toenemende hygiëne speelt een grote rol bij de vorming van allergieën: teveel hygiëne maakt kinderen gevoeliger voor allergieën. Toch is het belangrijk om vooral bij kinderen die allergiegevoelig zijn een goede slaaphygiëne te respecteren.

Reduceer huisstofmijt in de slaapkamer

Een maatregel om allergieën te beschrijden, is huistofmijt in de slaapkamer tegengaan. Dit kan je doen door middel van anti-allergeen slaaptextiel. De keuze van een degelijke matras is erg belangrijk. Alleen al beseffende dat de matraskern de hoofdverblijfplaats is van de huisstofmijt.

De Multicare White on top matras van ABZ is allergeendicht

Een Multicare White on top matras bestaat uit een allergeendichte en ademende polyurethaanhoes. Deze matras zorgt ervoor dat je kind in een gezonde slaapomgeving vertoeft en de hoeveelheid huistofmijt onder de gevoeligheidsgrens blijft. Het risico op huisstofmijtallergie en andere allergieën wordt op die manier aanzienlijk verkleind.

Ook voor volwassenen biedt Multicare een oplossing.

Lees hier meer over de Multicare White on top en waar je deze matras kan kopen.