Baby zweten Airgosafe

Met deze tips kan je baby slapen tijdens de hittegolf

Met deze tips kan je baby slapen tijdens de hittegolf

Inclusief jij 😉

Wat een hitte! Heeft je baby er ook last van ’s nachts? Wij liggen momenteel al te woelen en te zweten ’s nachts. Maar als wij het te warm hebben, dan duwen we gewoon ons deken weg. Een baby daarentegen is volledig overgeleverd aan wat mama en papa doen. Het is dus aan jou om het je baby zo comfortabel te maken en te zorgen dat hij zo min mogelijk zweet.

Met het volgen van deze tips kan je ervoor zorgen dat je oogappeltje slaapt als een roos tijdens de hittegolf.

Wanneer zweet een baby?

Baby’s zweten gemiddeld meer dan volwassenen. Ze kunnen hun temperatuur nog niet zo goed onder controle houden omdat het systeem dat hun lichaamstemperatuur regelt, nog in volle ontwikkeling is.  Vooral tijdens de diepe slaap kan een baby fel gaan zweten.

Moet je je zorgen maken als je baby zweet?

In de meeste gevallen is het normaal dat je baby zweet. Vooral in deze warme temperaturen. Zweet je baby ook op andere momenten dan in zijn diepe slaap, heeft hij koorts en/of twijfel je over de gezondheid van je kindje, raadpleeg dan best een arts.

Meestal kan je het zweten vermijden door enkele hulpmiddeltjes toe te passen.

Hulpmiddelen om babyzweet tegen te gaan

  • Hou de omgevingstemperatuur onder controle. Het is natuurlijk niet evident om tijdens deze warme dagen de hitte uit de babykamer te houden. Door elke morgen goed te verluchten, kan je wel voor voldoende frisse lucht zorgen.
  • Zorg voor gepaste kledij: kleed je baby niet te warm. Tijdens deze temperaturen is een rompertje met korte mauwen zeker voldoende.
  • Hydrateer je baby: zorg ervoor dat je baby genoeg vocht (via melk of water) binnen heeft voor je hem in zijn bedje legt.
  • Zorg voor gepast slaaptextiel: kies voor een katoenen lakentje of slaapzakje, en als de temperatuur weer wat gaat zakken, voor een katoenen dekentje. Katoen kan de temperatuur uitstekend reguleren. Voor zwetertjes bestaat er ook een Airgosafe matrastoppertje. Met deze topper ligt je baby als het ware op een luchtlaagje waardoor zweten haast onmogelijk is. Je baby slaapt op die manier op een geventileerde laag. Wist je trouwens dat Airgosafe ook voor volwassenen bestemd is?

Slaap zacht en zweetvrij…airgosafe-baby-matrastopper