Marthe kiest voor een groenere planeet, jij ook?

Marthe kiest voor een groenere planeet, jij ook?

In deze veranderende wereld groeit het belang van een groenere planeet. Een ongekende collectieve inspanning is nodig om het menselijk gebruik van natuurlijke bronnen binnen houdbare limieten te houden. ABZ probeert hieraan bij te dragen door de ontwikkeling van de Hé Bamboo Nature Harmony matras. Deze baby- en kindermatras bestaat uit een natuurvriendelijke hoes én kern.

Gebruik van bamboe

De Hé Bamboo Nature Harmony matras van ABZ bestaat uit bamboevezels die schimmels en schadelijke bacteriën voorkomen en verdrijven. Daarnaast hebben deze vezels een sterk absorberende gaatjesstructuur, waardoor zweet sneller verdampt. De microscopisch kleine gaatjes hebben een ademend effect. Dit zorgt ervoor dat de matras warmer aanvoelt bij koud weer en frisser bij warm weer.

Bamboe stelt minimale eisen aan de grond, heeft weinig water nodig (regenwater is voldoende) en bij groei ervan zijn insecticiden, pesticiden en kunstmest overbodig. Bamboeviscose is 100% biologisch afbreekbaar. Kiezen voor bamboe betekent dus kiezen voor een beter leefmilieu. Bamboe wordt in een snel tempo het milieuvriendelijkste en meest anti-allergische materiaal van de 21ste eeuw.

De natuurlijk ademende matras

Waarom noemen we de Nature Harmony matras nu ‘de natuurlijk ademende matras‘? Dat komt door de samenstelling ervan:

De kern van de Hé Bamboo matras bestaat uit Naturalis®, een schuim waarbij een deel van het fossiele materiaal vervangen wordt door natuurlijke rinicus olie. Rinicus is volledig biologisch afbreekbaar. Het veerkrachtig koudschuim van 40 kg/m3 zorgt voor een correcte ergonomische ondersteuning.

De hoes uit bamboe textiel die met een speciale 3D techniek gebreid wordt, verfrist uitstekend waardoor de matras goed ademt en ventileert. Deze natuurlijke belevenis wordt maximaal ondersteund door de 3D hoog ventilerende matrasboord. Mede dankzij deze eigenschappen en de antibacteriële werking krijgen vieze geurtjes en schimmelvorming geen kans. De hoes is afneembaar en wasbaar op 60°C.

Alle onderdelen van de Hé Bamboo matras voldoen aan de ökotex 100 klasse 1 normering: “gecertificeerd vrij van schadelijke stoffen, bestemd voor baby’s en kinderen”.

En jij?

Wil je graag bijdragen aan het milieu met een Hé Bamboo Nature Harmony matras voor je kindje? Zoek een verkooppunt in jouw buurt!