Lire plus?

Suivez-nous pour rester au courant:

ABZ zindelijkheid orka matras

Zindelijkheid bij je peuter, laat je niet ontmoedigen…

Zindelijk worden is één van de normale fases in het leven. Het is voor een ouder altijd een spannende periode. Rond de leeftijd van 2 jaar begint een kindje te voelen dat hij een volle blaas heeft. En niet lang daarna worden de meeste kindjes zindelijk overdag. De meeste kindjes doen er dan nog even over om ’s nachts zindelijk te worden. Het blaasvolume dient immers groot genoeg te worden.

Ben je thuis momenteel met je peuter? Dan is het misschien de ideale gelegenheid om te oefenen op de zindelijkheid. Laat je niet ontmoedigen, het kan bij sommige kinderen ook wat langer duren.

Bij sommige kinderen duurt het iets langer

Tot de leeftijd van 7 jaar is bedplassen niet abnormaal. Maar het kan wel vervelend zijn voor de ouder, en zeker voor het kind. ’s Nachts wakker worden met een natte pyjama is niet leuk. Vele kindjes voelen zich beschaamd als ze dit meemaken in de nabijheid van vriendjes en vriendinnetjes.

Tijdens het zindelijk worden is bedplassen heel vaak een normale fase. Het kind heeft overdag controle over de blaas, maar ’s nachts is het veel moeilijker. De ouders zijn er niet om het kind te herinneren naar het wc te gaan en het kind is vaak te moe om de signalen van de blaas te herkennen. Het geeft dan ook helemaal niet om je kind dat overdag zindelijk is ’s nachts nog een luier aan te doen. Het kan best nog een paar jaar duren voordat je kind ook ’s nachts zindelijk is. Het beste is geduldig zijn. Te vroeg beginnen met zindelijkheidstraining kan zorgen voor angst en onzekerheid waardoor het voor het kind nog moeilijker wordt.

De Orka matras van ABZ helpt je door de zindelijkheidstraining

Met de Orka matras geen zorg tijdens de zindelijkheidstraining. De tijk van de matras bestaat uit een ademende PU-laag die ondoordringbaar is voor urine en ander vocht. De matras hoef je eenvoudigweg te reinigen met een doek gedrengd in water en zeep, en ze is terug als nieuw. Ideaal voor als je kindje meerdere ongelukjes per nacht heeft. Trouwens mama en papa hebben al genoeg taakjes aan hun hoofd. Een onderhoudsvriendelijke matras is meer dan welkom.

 

ABZ orka klein
blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info