Lire plus?

Suivez-nous pour rester au courant:

Een tweedehandsmatras waarom niet?

Ben jij volop je babyuitzet aan het verzamelen? En kijk je ook graag eens naar de tweedehandsartikelen? Voor veel babyspullen is dit een budgetvriendelijke oplossing. Maar bij bepaalde producten wordt het om veiligheids- en hygiëneredenen sterk afgeraden. Een matras bijvoorbeeld wordt aangeraden om altijd nieuw aan te kopen. We vertellen je graag waarom:

 

Hygiëne

Wanneer je een tweedehandsmatras zou aankopen weet je niet exact wat je koopt. Hoe vaak de matras is gebruikt en hoe de matras is onderhouden is vaak moeilijk in te schatten. 

En de matras is nu eenmaal een favoriete verblijfplaats voor de huistofmijt wanneer die niet goed onderhouden wordt. Met niet goed onderhouden bedoelen we dat de matras niet genoeg verlucht wordt (waardoor schimmel kan ontstaan), de hoes niet regelmatig gewassen wordt, enz…
De huisstofmijten zijn piepkleine spinnetjes die niet zichtbaar zijn met het blote oog. Kinderen kunnen hierdoor een allergie ontwikkelen en dit kan zelfs leiden tot acute astma problemen. 

Ondersteuning

Bij een tweedehandsmatras weet je nooit (met zekerheid) hoe lang de matras al in gebruik is. Het spreekt voor zich dat ook op een matras slijtage zal voorkomen. Bij een kwalitatieve matras zal de levensduur merkelijk hoger liggen dan bij budgetvriendelijke matrassen. Zeker bij budgetvriendelijke matras moet je opletten dat de ondersteuning na enkele jaren nog steeds optimaal is. 
Een pasgeboren baby is nog in volle ontwikkeling en heeft nood aan een ergonomisch stevige matras. Ook voor de veiligheid mag de indrukking van de matras niet te groot zijn.

 

Gezonde en veilige nachtrust

Het is overduidelijk dat een nieuwe matras aankopen de veiligste keuze is. 
Dit hoeft echter niet altijd een dure aankoop te zijn. Wij hebben voor elk budget een gepaste matras. Onze Bruine Beer bijvoorbeeld is één van onze toppertjes in de budgetvriendelijke matrassen! 

Houdt er natuurlijk rekening mee dat het prijsverschil ook het kwaliteitsverschil zal aantonen. Vooral naar levensduur speelt dit een belangrijke rol. Ook de voorkeur van een ademende, waterdichte, ecologische eigenschap zal invloed hebben op de prijs. Maar kies vooral voor de kenmerken waarbij je je als ouder zelf goed bij voelt.
 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info