Lire plus?

Suivez-nous pour rester au courant:

Mag je je baby op de buik laten slapen?

Tegenwoordig worden ouders geadviseerd om hun baby vanaf de geboorte altijd op hun rugje te laten slapen. Sommige baby’s hebben wat moeite om aan rugligging te wennen. Redenen dat ouders nog afwijken van rugligging is vooral de vrees voor een afgeplat hoofdje of ze geven aan dat hun baby beter slaapt en minder huilt als hij op zijn buik ligt. Dit geeft ouders de overtuiging dat hun baby een buikslaper is. Toch is buikligging niet de veiligste slaaphouding.

Buikligging is niet de veiligste slaaphouding

Het is risicovoller voor een baby om hem op zijn buikje te laten slapen. De verklaring hiervoor is dat indien de baby op de buik slaapt, de zuurstoftoevoer naar de hersenen verlaagd wordt.

Een baby kan in buikligging zijn bloeddruk minder goed reguleren, vooral tijdens de eerste levensmaanden. Baby’s worden hierdoor minder goed wakker.
Buikligging vergroot het risico op opnieuw inademen van uitgeademde gassen, wat resulteert in een hoog kooldioxide-gehalte (CO2) van het bloed en zuurstoftekort in de weefsels.

Daarom is het veiliger om je baby op zijn rugje te leggen als hij gaat slapen.

Buikligging als je baby wakker is

Het nadeel van al dat rugslapen is dat je baby minder motorisch gestimuleerd wordt. Daarom is het belangrijk om je baby regelmatig op zijn buikje te leggen als hij wakker is. Je baby leert het hoofdje op te tillen en daardoor worden het ruggetje en de armpjes sterker. Die sterke spiertjes heeft je baby weer nodig om later te leren zitten, kruipen en lopen. Blijf er wel altijd bij.

Airgosafe en buikligging

Van spelen, kijken en al die spiertjes te trainen wordt je baby al gauw moe. Het gebeurt dat je baby daardoor vanzelf in buikligging in slaap valt. En hoe jammer is het dan niet om je slapende baby te moeten verleggen van buikligging naar rugligging.ABZ - Airgosafe matrastopper Door gebruik van een le surmatelas Airgosafe kan je je baby gerust laten liggen gedurende zijn dutje overdag, weliswaar onder toezicht.

Dit betekent dat de Airgosafe topper zorgt voor de meest optimale afvoer van uitgeademende CO² en aanvoer van verse lucht. Ook wordt de kans op oververhitting of warmtestuwing sterk afgenomen.

Conclusie: het is belangrijk om je baby altijd op zijn rugje te leggen bij het slapen. Mocht je baby zichzelf omrollen of tijdens het spelen op zijn buikje in slaap vallen, dan is het veiliger dat hij op een ventilerende Airgosafe topper ligt.
Blijf echter steeds waakzaam en begeef je in de buurt van je baby. Airgosafe en toezicht zijn de perfecte combinatie voor een veilige slaap!

De bij-matras van ABZ is een all in one matrasbij-matras abz

Voor de bezige bij’tjes (lees: de baby’s die graag rollen) is er ook een all in one matras: de Le matelas Abeille bestaat uit een stevige kern met Airgosafe-laag inclusief.

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info