Lire plus?

Suivez-nous pour rester au courant:

Hourra, votre bébé dort les mains en l’air!

Het is niet alleen superschattig dat je baby in de houding ligt te slapen, het laat jou ook meteen weten dat je baby helemaal ontspannen is!

In de winter kan het soms wel zo zijn dat de handjes koud aanvoelen wanneer je baby in de hoerahouding ligt te slapen. De baby zelf heeft daar op zich weinig of geen last van. Bij pasgeboren baby’s is het bloedvatenstelsel nog niet volledig volgroeid waardoor de bloeddoorstroming nog niet helemaal op punt staat. Het bloed wordt eerst naar alle organen gepompt en dan pas naar de rest van het lichaam. Daarom kan het dus zijn dat de handjes wat kouder aanvoelen. 

Om zeker te weten dat je baby geen koud heeft kun je het best eens voelen in de nek. Indien het eerder klam aanvoelt, wil dit zeggen dat je baby te warm toegedekt is. Voelt dit eerder koud aan, dan is het beter om je baby iets warmer toe te dekken. Een baby heeft een normale lichaamstemperatuur tussen de 36.5 en 37.5 graden Celsius.

 

Que pouvez-vous faire pour éviter que votre bébé ait les mains froides?

De baby heeft er op zich geen last van, maar als ouder wil je graag dat je kleine spruit comfortabel kan slapen. Als je toch die koude handjes wat warmte wil toe stoppen dan kan je dit het beste oplossen met het dragen van wantjes. (Dit zorgt er trouwens ook voor dat de baby zichzelf niet kan krabben met zijn of haar nieuwe vingernageltjes!)

blank

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info