kussengevecht

Ideaal tijdens de vakantie: een slaapfeestje!

Ideaal tijdens de vakantie: een slaapfeestje!

Elk kind heeft er ongetwijfeld al eens eentje willen organiseren: een slaapfeestje. Heb je deze vakantie nog niets gepland? Dan is dit misschien het ideale moment om zo’n sleepover in te plannen. Nog nooit een slaapfeestje georganiseerd? Wij delen graag enkele ideeën voor een geslaagde avond!

Een gezellige tent

Bouw je woonkamer (of andere kamer) om tot een grote tent. Je kan dit gemakkelijk doen door gebruik van lakens. Werk af met een grote matras, heel veel kussens en een lichtjesslinger. Et voila: de gezellige sfeer van de sleepover is meteen gecreëerd.

© Tumblr

Welke activiteiten?

Je start de avond best met enkele actieve spelletjes. Simpele activiteiten zoals verstoppertje of gewoon buiten ravotten, blijven populair. Wil je iets meer? Organiseer een mini-fotoshoot met materiaal waarmee de kinderen kunnen poseren of steek een parcours in elkaar waarbij de grond niet mag geraakt worden.

Photo Booth

© Pinterest

Een slaapfeestje zou geen slaapfeestje zijn zonder een kussengevecht. De kussens die je klaargelegd hebt, zullen hoogstwaarschijnlijk niet onaangeraakt blijven. Zorg dus dat er in de nabije omgeving geen breekbare dingen staan.

Na al dat spelen, helpt een film om de kinderen tot rust te laten komen. Met een beetje popcorn of een andere lekkernij in de tent, creëer je een ware homecinema. Zijn de kinderen nog niet moe na de film? Gezelschapsspelletjes to the rescue!

popcorn

© Pinterest

Bedtijd

Sluit de avond af met een leuk verhaaltje. Het is haast onmogelijk om je aan de normale bedtijd te houden, de kinderen gaan toch pas toegeven aan de slaap wanneer ze echt vermoeid zijn. Maar door het vertellen van een verhaaltje, geef je hen toch een signaal dat het eigenlijk tijd is om te gaan slapen.

Naast onze ideeën heeft je zoon of dochter ongetwijfeld zelf voorstellen van activiteiten die hij of zij wil doen. Vraag hen zeker naar hun ideeën!

Alternatief

Vind je een sleepover toch een beetje te veel? Organiseer dan een late-over. Alle leuke activiteiten van een sleepover, maar aan het eind van de avond slaapt elk kindje in zijn of haar eigen bed.