bedding business magazine blog

Dubieuze testen bij de Consumentenbond

Dubieuze testen bij de Consumentenbond

In de laatste Bedding Business Magazine neemt Serge Vleeschouwer, sales manager van ABZ het woord:

Lees hier het volledige artikel:

Naar aanleiding van ons eerdere artikel nam Serge Vleeschouwer van het Belgische matrassenbedrijf ABZ contact met ons op. Wat blijkt: het bedrijf heeft een traditie van bijna 100 jaar matrasproductie voor België en Nederland.
Maar hun speciale kindermatras, wat in België door vele ziekenhuizen en erkende organisaties wordt voorgeschreven en gebruikt, wordt door de consumentenbond met de grond gelijk gemaakt.

Serge: “Het is of je binnen Europa kan stellen dat niets zo nationaal gebonden is als een matras, daar ieder land zijn eigen accenten legt. Maar Nederland met de ‘Consumentenbond’ spant de kroon. Het kan als voorbeeld dienen in Wikipedia om het woord ‘perceptie’ uit te leggen.” hij heeft namens ABZ meerdere keren contact opgenomen met De Consumentenbond. De eerste keer dat Serge contact opnam met de Consumentenbond kreeg hij een onbevredigend antwoord. “En toen ik dieper op de materie inging, werd er niet meer gereageerd…”.
ABZ heeft meerdere dealers in Nederland. En onlangs kreeg men een klacht binnen via een dealer. De klacht kwam van een consument die na het lezen van de consumentenbondtest het matras wil omruilen voor een andere. ‘Want de consument had zelf al ondervonden dat de luchtdoorlaatbaarheid van het matras slecht zou zijn’.

Weerleggen

Serge: “Ik stond perplex over deze klacht. Zeker omdat wij niet wisten dat we getest waren. Ik kon eigenlijk alles uit de test weerleggen… Met een genoteerde verkoop van meer dan 100.000 babymatrassen, nog steeds volgens oorspronkelijk concept en filosofie en met wetenschappelijke aangetoonde meerwaarden naar gezondheid, veiligheid en hygiëne voor babyslaapcomfort. Toch past dit concept blijkbaar niet binnen de Nederlandse ‘mindset’.
Ook andere Multicare producten werden in het verleden al geband van de Nederlandse markt. Het Multicare AR bed, dat in België al meer dan 3000 refluxbaby’s geholpen heeft, krijgt er geen voet aan de grond. Onbegrijpelijk terwijl dit product internationale medische erkenning geniet.”

De standpunten van De Consumentenbond en de weerlegging van het bedrijf trekft u aan op onze website. Bewezen feiten dat het een prima matras betreft…

Serge:”Als fabrikant kunnen wij babymatrassen ontwikkelen die topscores behalen binnen hun “vereisten’, maar volgens het Multicare concept zijn dit dan eerder stofzakken dan doordachte babymatrassen.”