Ontdek

een greep uit

onze unieke collectie

Bamboo Matras

Kies je voor de bamboo matras, dan kies je voor puur natuur.

 

Bamboe bevat uit zichzelf een uniek bestanddeel dat schimmels en schadelijke bacteriën voorkomt en verdrijft. Samen met de unieke 3D-hoogventilerende matrasboord is deze matras van nature een antibacterie-werende matras. 

 

Dat in combinatie met de ergonomische ondersteuning van de matraskern slaapt je kind gerust, gezond en fris.

 

Trouwens, kiezen voor bamboe is kiezen voor een beter leefmilieu want er worden geen pesticiden ingezet bij het produceren van de bamboematras en hierdoor is de matras dus later ook volledig afbreekbaar!

 • Schimmel en bacterie-werend (op natuurlijk wijze)
 • Afritsbaar en wasbaar op 60°C
 • Vlotte afvoer van transpiratie (natuurlijke werking bamboevezel + 3D matrasboord)
 • ökotex 100 klasse 1 gecertificeerd. (gezondheid & milieu)
 • Deze matras kan gecombineerd worden met de Airgosafe Topper
Bamboo Matras Multicare ABZ

Belgisch Procuct      Ventilerend  Warmte Regulerend  Wetenschappelijk Onderbouwd  Ademend   Schimmelvrij  Milieuvriendelijk  Anti Allergie

Natuurlijke vezel

Onze Bamboe matras bevat uit zichzelf een uniek bestanddeel dat schimmels en schadelijke bacteriën voorkomt en verdrijft. Bamboevezels hebben een sterk absorberende (microscopische) gaatjes structuur waardoor deze stof van bamboe steeds fris en ‘ademend’ aanvoelt.

Bewust kiezen

Kiezen voor bamboe betekent ook kiezen voor een beter leefmilieu; bij de verbouwing van bamboe worden geen pesticiden ingezet en het product is volledig biologisch afbreekbaar! Bamboe wordt in snel tempo het milieuvriendelijkste en antiallergische materiaal van de 21e eeuw. Alle onderdelen van de bamboo 3D matras voldoen aan de ökotex 100 klasse 1 normering. Gecertificeerd vrij van schadelijke stoffen, bestemd voor baby’s en kinderen!

Multicare Matras

Deze unieke Multicare matras oogst internationaal succes met de medische erkenning van een speciaal ontwikkeld slaapsysteem. Een kroon op het werk voor jarenlang onderzoek en ontwikkeling.

De Multicare matras is een wetenschappelijk onderbouwde matras die voor elke generatie een passend slaapcomfort te bieden heeft. Voor deze matras werd een uniek, eigen LPHV (Low Pressure, High Ventilation) schuim ontwikkeld met een unieke hoes die er voor zorgt dat de matraskern allergeenvrij blijft.

 

Meer en meer volwassenen maar ook kinderen (1/3) hebben last van allergie. Hoofdzakelijk huisstofmijt is de belangrijkste oorzaak met mogelijk astma tot gevolg.

 • Ondoordringbare hoes die antibacterieel en schimmelwerend is
 • Met een sopje af te vegen. Niet noodzakelijk om te wassen op 60°c
 • Uniek ontwikkeld LPHV schuim met drukverdelende eigenschappen
 • ökotex 100 klasse 1 gecertificeerd. (gezondheid & milieu)
Multicare White On Top - ABZ

Belgisch Procuct  Ventilerend  Warmte Regulerend  Wetenschappelijk Onderbouwd    Ademend   Schimmelvrij  Anti Allergie   Druk Verdelend  Afneembare Hoes  Waterproof / Bedplassen resistent  Veerkracht Behoudend

Allergeenvrij

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het gebruik van allergeendichte hoezen de allergische klachten sterk kunnen doen dalen en het medicatiegebruik met ruim 50% kan verminderen.

 

De allergeendichte hoezen zijn vervaardigd uit een soepel speciaal geweven textiel en zijn aan één zijde gecoat. Deze coating uit polyurethaan is “ademend”. Dit betekent dat de hoes erin slaagt het transpiratievocht (ook overtollige warmte) af te voeren. De stof werkt als een huid: waterdamp moleculen kunnen er door (ademend), vloeistof-moleculen, bacteriën en allergenen worden tegengehouden. Hierdoor voelt de matras niet warm of broeierig aan. De hoezen zijn daarom ook geschikt voor kinderen en personen met eczeem.

Ook daarom wordt de Multicare Matras aanbevolen door de Astma en Allergiekoepel.

LPHV Schuim

LPHV-schuim is een comfortschuim met drukverdelende eigenschappen en een hoog ventilerend vermogen.

Voor baby-slaapcomfort betekent dit een belangrijk hulpmiddel om achterhoofdafplatting te helpen voorkomen of beperken. Zeker als je weet dat rugligging de aanbevolen houding is voor veilig slapen bij baby’s. Met dit voordeel dat het geen negatief effect heeft op sensormatjes.

De aanpassing aan de lichaamsvorm van deze nieuwe schuimsoort is evenwaardig aan de drukverdelende eigenschap van traagschuim dat vele voordelen heeft, ook bij oudere generaties. Denk maar aan rug- en nekklachten.

Airgosafe Matrastopper & Matras Set (2in1)

Airgosafe is een volledig ventilerende hoes in 3D, in zijn geheel wasbaar op 60°C en anti-allergisch. De ademende zachte bovenlaag maakt dat je baby geen aftekeningen in het aangezicht krijgt.

De open 3D honingraatstructuur maakt een ongeëvenaarde ventilatie capaciteit van 2013 liter lucht per m² / seconde. De ondoordringbare waterdichte onderlaag is er voor eventuele ongelukjes en je matras te beschermen. Een ademende zachte onderlaag maakt een extra ventilatielaag en voorkomt schimmelvorming en bacteriën

De katoen van het matras wordt alkalisch behandeld en gezuiverd. Door deze uiterst grondige microscopische reiniging behoudt Medicott ook na vele wasbeurten nog steeds de eigenschap dat de schimmels zich er niet in kunnen vestigen.

De hoes is wasbaar, en het is ook aangeraden dit te doen om de 3 à 4 maanden.

 • Schimmel en bacterie-werend
 • Afritsbaar en in zijn geheel wasbaar op 60°C
KM335 Airgosafe Matrastopper met Matras Set

Belgisch Procuct    Schimmelvrij  Anti Allergie  Afneembare Hoes  Veerkracht Behoudend

Beestenboel Matrassen

Elk dier in de beestenboel staat voor een unieke matras in de ABZ collectie. Ontdek de broertjes Kangoeroe en Wallaby, ze springen heel de dag vrolijk in het rond en staan dan ook voor kwaliteitsvolle pocketveermatrassen. Onze sterke vriend de Mammoet staat voor degelijkheid en een sterke en stevige matras. Wil je graag heel onze beestenboel ontdekken zoals de Luiaard, het Stokstaartje en het Lieveheersbeestje?

Beestenboel ABZ Kindermatras

Safe Awake – All in 1

De unieke werking van de natuurlijke bamboovezel in combinatie met de open 3D structuur van de Airgosafetopper in één matras maken we bij de Safe Awake matras.

De luchtdoorlaatbaarheid is 100 % gezien de matras volledig ademt, verkleint de kans op verstikking sterk. Door de 3D-honingraatstructuur-laag wordt de warme lucht afgevoerd en wordt er frisse lucht uit de omgeving aangevoerd.

Deze matras garandeert de opvang van alle vocht en optimale afvoer hiervan. Ook is er een betere verdamping van het vocht. Er is geen transpiratie en warmtestuwing mogelijk.

De kern is recycleerbaar en er zijn geen huisstofmijtallergenen, schimmels, bacteriën mogelijk.

Safe Awake - ABZ

Belgisch Procuct  Ventilerend  Warmte Regulerend  Wetenschappelijk Onderbouwd    Ademend   Schimmelvrij  Anti Allergie  Afneembare Hoes   Veerkracht Behoudend

Kindermatras HR40

De Kindermatras HR40 heeft een open celstructuur, is schimmelwerend en blijft duurzaam met een zeer goede elasticiteit en vochtregulatie.

Aanbevolen bij kinderen die hevig transpireren. Kies voor blijvende veerkrachtig, langdurig en hoogwaardig ligcomfort met ABZ. 

TIJK: Dubbeldoek Stretch bestikt met anti-allergische polyester
Vulling: Koudschuim HR 40 kg/m³
Afwerking: Afneembare hoes en wasbaar op 60°C
Afmeting: 120/60
Hoogte: 10 cm

Kindermatras ABZ KM232

Belgisch Procuct    Schimmelvrij  Anti Allergie  Afneembare Hoes  Veerkracht Behoudend

Kindermatras D25 Dubbeldoek

Polyether heeft de eigenschap om stevig te zijn en zeer duurzaam door de hoge densiteit van de kern. De Dubbeldoek Stretch is bestikt met een anti-allergische polyester die veerkrachtig en vormvast is. 

De D25 is anti-huisstofmijt behandeld, wat zorgt dat de huismijten, bacteriën en schimmels geen overlevingskans hebben.

Vulling: Hoogwaardige polyetherschuim met een densiteit van 25 kg/m³
Afwerking: Afneembare hoes die wasbaar is op 60°C
Afmeting: 120/60 * 140/70 * 150/70 * 90/70/6 * 90/75/6 * 93/73/6 * 95/75/6 * 95/75/6 *

Parkmatras Babymatras ABZ KM241

Belgisch Procuct    Schimmelvrij  Anti Allergie  Afneembare Hoes  Veerkracht Behoudend

Kindermatras met Bonnell Veren

De bonnell-veren matras telt 120 veren per m² en zijn onderling verbonden door een spiraaldraad. De conische veren uit staal zijn thermisch gehard, zorgen voor een lange levensduur met permanente elasticiteit, een goed draagvermogen en zijn uiteraard ventilerend.

TIJK: Damast bestikt met anti-allergische polyester
Vulling: Bonnellveren
Afwerking: Vaste hoes met bies
Afmeting: 120/60 * 140/70 * 150/70
Hoogte: 13 cm

Bonnellveren Matras ABZ KM215

Belgisch Procuct    Schimmelvrij  Anti Allergie  Afneembare Hoes  Veerkracht Behoudend

enkele lattenbodems uit

onze unieke collectie

Lattenbodems (vast)

De niet verstelbare lattenbodems van ABZ hebben maar liefst 26 gebogen, kantelbare latten die bevestigd zijn in duurzame, zachte rubbers met anti-slip.

De instelbare bekkenzone-versteviging zorgt voor extra draagkracht. Drie dwarslatten, waarvan twee voorzien zijn voor poten en/of middensteunen

Opties: poten, middensteunen, voetrem en zijremmen

Afmeting: 70/200 * 80/200 * 90/200
Hoogte: 10 cm

Lattenbodem vast ABZ LB03

Lattenbodems (verstelbaar)

De verstelbare lattenbodems van ABZ hebben maar liefst 28 gebogen, kantelbare latten die bevestigd zijn in duurzame, zachte rubbers met anti-slip. Verstelbare lattenbodems zijn manueel verstelbaar te verkrijgen maar ook met elektrische bediening.

De instelbare bekkenzone-versteviging zorgt voor extra draagkracht. Drie dwarslatten, waarvan twee voorzien zijn voor poten en/of middensteunen

Opties: poten, middensteunen, voetrem en zijremmen

Afmeting: 70/200 * 80/200 * 90/200
Hoogte: 10 cm

Verstelbare lattenbodems ABZ LB01