Wat als je de Sint kon vragen om je baby te laten doorslapen?

Wat als je de Sint kon vragen om je baby te laten doorslapen?

Dat een baby snel doorslaapt, staat op het top 3 verlanglijstje van elke jonge ouder. Gebroken nachten horen er voor elke ouder bij. Vooral het eerste jaar. Sommige baby’s slapen sneller door dan andere, maar wat als jouw baby er wat langer over doet om door te slapen?

Wanneer slaapt een baby door?

Pasgeboren baby’s kunnen tot 18 uur per dag slapen. Na verloop van tijd vermindert dat gestaag.

Een pasgeboren baby slaapt over het algemeen niet langer dan drie tot vier uur na elkaar. Na drie tot vier uur slaap worden baby’s wakker omdat ze dan weer honger hebben. Dit duurt meestal tot een baby ongeveer drie maanden oud is. Na drie maanden kunnen de nachten langer worden en na 6 maanden kunnen de meeste baby’s de hele nacht doorslapen.

Sommige baby’s doen er iets langer over

En dat is helemaal niet zo erg. Het is alleen aan jou om uit te maken hoeveel impact dit heeft. De ene ouder is hier al wat beter tegen opgewassen dan de andere. De periode dat je baby meerdere keren wakker wordt per nacht kan zijn tol eisen, maar zal snel vergeten worden eens je baby doorslaapt.

’s Nachts wakker worden is heel normaal. Is het niet van de honger, dan kan het zijn dat je baby zich gewoon even eenzaam voelt. Laat hem merken dat je er voor hem bent, dan zal hij zich veilig voelen. Bij de één duurt het langer dan bij de ander, maar uiteindelijk gaat je baby doorslapen.

Enkele tips om je baby te laten doorslapen

REGELMAAT EN ROUTINE

Baby’s wennen snel aan regelmaat en routines. Dus wanneer je een bepaald ritueel hebt bij de laatste voeding voor je gaat slapen (een liedje, een zoen of iets anders) dan raakt je baby hier snel aan gewend.

GEEN SPEELTIJD ‘S NACHTS

Wanneer je je baby ’s nachts voedt, zorg dan dat je baby het verschil merkt met de dagvoedingen. Hou de ruimte zo donker mogelijk en praat heel zachtjes tegen je baby. Je baby leert dan de nacht niet bedoeld is om vrolijk te spelen, maar dat de nacht bedoeld is om te slapen.

Slaapt je baby met een tuutje en kan hij al grijpen? Leg dan meerder tuutjes in zijn bedje. Minder kans dat jij moet opstaan om dat tuutje te helpen zoeken.

GELUIDJES IN DE SLAAP

Je kan je baby niet verwennen met aandacht, zeker niet in de eerste maanden. Maar je hoeft nu ook niet bij elke kik te gaan kijken. Vele kinderen maken geluid in hun slaap. Ga wel naar je baby toe als hij huilt.

INBAKEREN

Een onrustige baby kan veel baat hebben bij inbakeren. Baby’s kunnen wakker worden van hun eigen onbewuste armzwaaiingen. Inbakeren zorgt er dan voor dat hij lekker kan doorslapen.

EEN COMFORTABELE SLAAPOMGEVING

Ze zijn nog zo klein, maar dit wil niet zeggen dat je ze om het even waar kunt leggen om te slapen. Een goed matras en gepast slaaptextiel is belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor het slaapcomfort van je baby. Een goed matras zorgt voor een uitgeruste baby. ABZ biedt een volledig gamma aan van matrassen en accessoires die je baby het beste slaapcomfort kan bieden.

 

GEBORGENHEID

Soms heeft je kindje gewoon die extra geborgenheid nodig en wat is daar mis mee? Dit kan je proberen af te bouwen, maar meestal gaat dit vanzelf over.

Een slaapwonder kan je niet vragen aan de Sint, maar goed slaapcomfort wel. Had de Sint iets anders voor je in petto, geen zorgen: ABZ heeft heel wat dealers die je aan mooie Sinterklaas-prijsjes het beste slaapcomfort kunnen bieden.